Persberichten

—-28-06-2016————————————–

Persbericht: Speelfabriek vanaf 11 juli geopend

Het evenement Speelfabriek in Hendrik-Ido-Ambacht gaat vanaf 11 juli weer van start. Stichting Vrij Spel de organisatie achter de Speelfabriek heeft weer een leuk programma samengesteld. In de weken 11 t/m 15 juli, 18 t/m 22 juli en 8 t/m 12 augustus is de Speelfabriek geopend van half tien tot half vier. Een toegangskaartje kost slechts € 2,50 en wie een weekkaart koopt betaald slechts € 10,=. Alle kinderen die in Hendrik-Ido-Ambacht op school zitten krijgen via hun school een programmaboekje. Wie niet in Ambacht op school zit kan een boekje halen bij Plus Volgerlanden in winkelcentrum Hoogambacht.

Toch is de speelfabriek anders dan voorgaande jaren, want het evenement is verhuisd. Vanaf dit jaar moet je naar sporthal de Ridderhal, Hoge Kade 60. De nieuwe Speelfabriek bestaat uit 3 ruimtes, namelijk een knutselruimte, een workshopruimte en een sporthal. Er staan dagelijks 20 vrijwilligers klaar om de kinderen te begeleiden bij 4 nieuwe knutselactiviteiten en sport- en spelactiviteiten. Natuurlijk blijft het mogelijk om buiten te spelen, het enige verschil is dat het buitenterrein nu bereikbaar is via de achterdeur van de sporthal. Ook met slecht weer is er nu dus ruimte voor sport- en spelactiviteiten. Zo zal er bijna alle dagen zal er een springkussen in de sporthal staan.

Er zijn heel veel extra activiteiten. In de eerste week is er een piratenshow en beauty-ochtend op dinsdag 12 juli. Op 13 juli worden gratis foto’s gemaakt door fotograaf Cees van Meerten en is er een cupcakewedstrijd. Donderdag 14 juli is er een Krav Maga workshop en kun je je haren laten invlechten. De week wordt afgesloten met een workshop van Zinge!, kinderbingo en Hi5 knotsenhockey. Nieuw dit jaar is dat er bijna dagelijks een workshop is, hiervoor moet meestal extra betaald worden. Op www.speelfabriek.tk staat een overzicht van de workshops en wat ze kosten. Voor de workshops zijn een beperkt aantal kaartjes beschikbaar, dus kom op tijd.

Op de vernieuwde website www.speelfabriek.tk staan de laatste wijzigingen in het programma en hier kun je je ook opgeven voor het kinderkamp. Van 16 t/m 18 augustus is er een echt boevenkamp. Laat je insluiten in de leukste gevangenis van heel Nederland, waar alle gevangenen in een tent mogen slapen en vaak een luchtje mogen scheppen. Het boevenkamp vindt plaats in het Baxpark in Hendrik-Ido-Ambacht en kost slechts € 30,=.

De Speelfabriek is er voor alle kinderen, alleen bij kinderen onder de 5 jaar moet een volwassen begeleider aanwezig blijven. Stichting Vrij Spel is altijd op zoek naar nieuwe medewerkers. Via de website kunt u zich aanmelden. Kinderen van vrijwilligers hebben gratis toegang tot de Speelfabriek.

—-08-04-2016————————————–

VERHUIZING SPEELFABRIEK

Sinds 2005 werd iedere zomer jongerencentrum Dock-03 in Hendrik-Ido-Ambacht omgetoverd tot Speelfabriek voor kinderen. Afgelopen jaar bezochten ruim 2800 kinderen dit evenement in 3 weken tijd. Afgelopen jaar is direct na de zomervakantie Dock-03 omgebouwd tot Baxhuis. Na oplevering bleek het Baxhuis ongeschikt om plaats te bieden aan de Speelfabriek, terwijl dit wel de bedoeling was. De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht heeft er nu voor gezorgd dat de Speelfabriek een plek krijgt in de sporthal.

Stichting Vrij Spel de organisatie achter de Speelfabriek is heel blij met deze nieuwe ruimte. Met de nieuwe locatie beschikt de stichting naast een mooie binnenruimte om te knutselen nu ook over een sporthal voor sport en spelactiviteiten. De nieuwe ruimte is zeker twee keer zo groot als Dock-03. Hiermee is de Speelfabriek voorbereid op een groeiend aantal bezoekers.

Deze verhuizing was niet mogelijk geweest zonder medewerking van stichting Cascade, de beheerder van de kantine/bar, stichting Vrij Spel en de gemeente. Samen hebben zij gezocht naar een oplossing, zodat de Speelfabriek in 2016 door kon gaan en Vrij Spel over een gelijkwaardige accommodatie kon beschikken als zij met Dock-03 had.

Ook dit jaar zal de gemeente een deel van het Baxpark afzetten met hekwerk. Dit buitenterrein van de Speelfabriek is alleen toegankelijk via de sporthal. In de kantine wordt straks geknutseld en aan de bar kan weer snoep, ijs en limonade gekocht worden tegen de bekende lage prijzen. Er is een aparte ruimte voor workshops en in de sporthal komt een podium voor optredens.

De stichting is nu hard bezig met het samenstellen van een leuk programma. Op Koningsdag zal stichting Vrij Spel op de braderie haar programma 2016 bekend maken. De stichting is er trots op dat de toegangsprijs ook in 2016 weer slechts € 2,50 zal zijn, zodat de Speelfabriek bereikbaar blijft voor iedereen. Via de website www.speelfabriek.tk leest u hoe u als particulier of als bedrijf stichting Vrij Spel kunt steunen.

Ook in 2016 heeft Vrij Spel weer vele tientallen medewerkers nodig, die één of meerdere weken willen helpen. Medewerkers moeten 16 jaar of ouder zijn en alle medewerkers krijgen een kleine onkostenvergoeding. Aanmelden als medewerker of voor een stage doe je via www.speelfabriek.tk.

De Speelfabriek 2016 zal plaatsvinden van 11 t/m 15 juli, 18 t/m 22 juli en van 8 t/m 12 augustus. Zoals ieder jaar wordt de zomervakantie afgesloten met een kinderkamp, dat dit jaar een ‘Boevenkamp’ zal zijn. Meer informatie over de stichting, het kamp  of de speelfabriek leest u op www.stichtingvrijspel.nl